I Remember You

  

Jamen hej igen bloggen! Dig hade jag glömt bort - igen! - men nu tänker jag skärpa mig. Här kommer lite uppdateringar från de senaste månaderna:

- Strax före jul kom Blod Eld Död i pocketformat med nytt omslag! Det syns kanske inte direkt, men det är en bild på At The Gates på omslaget nu, även om designen är sig ganska lik. Mer om turerna det omslaget kommer snart. För någon vecka sedan dök boken upp på min lokala Konsum och det är ju en rätt grym känsla att stå i kassakön och liksom snegla åt bokstället och bli helt upprymd när man ser att en bok saknas sedan dagen innan. På första månaden i handeln sålde pocketversionen drygt 8 000 exemplar, vilket känns helt absurt och fantastiskt på samma gång.

- Här ovan ser vi Jon posera framför en helt bisarrt överdimensionerad reklamgrej för boken inne på Pocketshop Götgatsbacken i Stockholm. Eftersom jag tragglade detaljer hur länge som helst med omslaget så ser jag till min irritation att det är en kladd som jag refuserade eftersom orden ligger för nära varandra. Men inte tänker jag klaga när de dragit upp oss så stort! Måste själv gå dit och posera.

- Eftersom jag får en miljard mail om dagen med spamkommentarer till bloggen så går det inte längre att kommentera. Eller det går, men jag kommer inte gå igenom dem längre. Maila direkt till mig på ika@tidningensex.com istället.

- Jag jobbar som en galning med att få boken översatt till engelska, till att börja med. Återkommer i den frågan!

- Nu ikväll fick jag ett gäng bilder av min gamla vän Kristina Wallman. Hon hängde också i Billdalskretsarna i början av 90-talet och här är några bilder från en spelning jag helt glömt att jag var på. At The Gates på Musikens Hus i Majorna helgen 23-24 mars 1991:

Alf Svensson och Tompa Lindberg.

Peter Ekberg, som då spelade i Braindead och idag skriver barnböcker om rymden, och Mattias Lindeblad, mest känd som Rundgång-Mattias.

Anders Iwers, då i Ceremonial Oath, idag i Tiamat. Hehe, undrar hur nöjd han är med den bilden idag.

Anders Iwers, Lotta Karlsson, Oscar Dronjak, Jörgen Johansson och Tompa Lindberg.

Och så jag då. Inget filter i världen kan sudda bort blixtfejset, de oplockade ögonbrynen och tonårsacnen på killen i bakgrunden.  Barn - så här såg alla bilder ut innan digitalkamerans intåg. Alltid vita av blixt, alltid med fokus i bakgrunden. Och trots detta var det som julafton varje gång man gick till fotobutiken och hämtade ut en ny framkallad rulle.

av Ika Johannesson

2013-02-24

Det går ej att kommentera.