Bitter Loss

  

Det här är serietecknarna Petter Sjölund och Mats Jonsson. Igår kväll, när det var fackfolk på mässan och alla montrar serverade gratis vin, hängde vi lite i Ordfronts monter och pratade metal. Det visade sig att både Mats och Petter hade två historier om Entombed från tidigt nittiotal.

MATS: "Vi arrangerade en konsert med Entombed på Babelsberg i Kramfors 1991. Men när de kom till spelstället såg vi på turnétröjorna att istället för Kramfors stod det Kramfora. Just då kändes det väldigt jobbigt. Min tjej gjorde slut med mig den kvällen och jag tänker fan på det varje gång jag hör Entombed. Ett av förbanden var lokala Cromlech. Entombed var väldigt imponerade av deras basljud."

PETTER: "Jag åkte till Dalarocken med Grön Ungdom 1994 och då snodde Entombed bordet där vi hade våra broschyrer. Det låter som en bagatell, men problemet var att vi hade tagit det från partikansliet i Falun utan att fråga om lov. När vi hittade bordet i Entombeds buss hade de skrivit ENTOMBED med tjock svart tuschpenna på. Det var ett jävla meck att slipa av bordet innan vi kunde smyga tillbaka det."

av Ika Johannesson

2011-09-23

Kommentera